Selecteer een pagina

High Level Ondernemen

Ik wil potentievolle, ambitieuze ondernemers, zoals u, helpen het succes te krijgen dat ze verdienen. Ik ben expert op het gebied van smart, doelgericht en effectief ondernemen. Ik deel graag mijn kennis met u en neem u mee in de geheimen van succesvol ondernemen, zonder gedoe.

Terug van vakantie en vol energie. Maar hoe houd je het vast?

28 aug 2017

Terug van vakantie en vol energie. Maar hoe houd je het vast?

De schoolvakanties zitten er weer (bijna) op. Als je op vakantie bent geweest ben je vast weer helemaal uitgerust en opgeladen om weer aan het werk te gaan. Wat mij ieder jaar weer opvalt is, dat ik mensen vaak hoor verzuchten dat ze zo snel weer in het vaste patroon zitten. Ik hoor daar een bepaalde teleurstelling in terwijl ik denk dat het iets is waar je niet aan ontkomt. Ons leven staat nu eenmaal bol van de vaste gewoontes en structuren en werk is er daar één van. Het vakantiegevoel wordt vakantieherinnering. En daar kun je ook nog enorm van genieten. Wat bij mij wel alle alarmbellen doet rinkelen is als mensen verzuchten dat ze na een aantal weken werk ongeveer weer bijna net zo druk en net zo moe zijn als voordat ze op vakantie gingen.

​Zijn mensen die zich druk voelen ook echt druk?

Als dit voor jou van toepassing is, gaat er structureel iets mis in de wijze waarop jij op je werk met jouw tijd en energie omgaat. En dat is jammer want over het algemeen heeft dat zijn weerslag op jouw privéleven en de energie die je daarvoor nog over hebt. Maar ik heb goed nieuws voor je. Bij veel mensen die werkdruk ervaren is het onnodig. Want je ‘druk voelen’ en ‘druk zijn’, zijn twee verschillende dingen. En dat komt, en ik gooi de knuppel maar gelijk in het hoenderhok, doordat heel veel mensen druk zijn met de ‘verkeerde’ dingen. Ze besteden te veel tijd aan zaken die niets opleveren. Jou als persoon niet en het bedrijf waar je voor werkt ook niet. Zo ontstaat de waan van de dag waar velen zich in verliezen. En ik zie dit door de hele organisatie gebeuren. Dus niet alleen bij medewerkers, maar zeker ook bij DGA’s en managers.

‘Waan  van de dag’ is de sluipmoordenaar van effectiviteit en productiviteit

De ‘waan van de dag’ is killing voor de effectiviteit van jouzelf en jouw medewerkers. En weet je, de ‘waan van de dag’ wordt ook nog eens ondersteund door: ‘we doen het al jaren zo’. Beiden sluipen gaandeweg in bedrijfsprocessen en hebben een negatieve invloed op effectiviteit en productiviteit. Ruis ontstaat geruisloos maar is de tijdsverslinder die ervoor zorgt dat jij je werk niet (op tijd) afkrijgt. En ik weet waar ik het over heb. Want in mijn werkervaring op alle niveaus in verschillende bedrijven werd ik atijd weer geconfronteerd met diezelfde ballast. En aangezien ik jou wil helpen om het beste uit jouzelf, jouw medewerkers en jouw bedrijf te halen, vind ik het belangrijk dat je je hier bewust van bent. Want vergis je niet, ruis en ballast remmen jouw succes als ondernemer.

Na de vakantieperiode is het een goed moment om de processen binnen je bedrijf en de effectiviteit van werken eens onder de loep te nemen. Want je wilt toch niet terug naar de situatie waarin je je drie slagen in de rondte werkt maar toch steeds achter de feiten aan loopt? Wil jij dus vanaf nu, zonder stress je deadlines halen? Heb je er genoeg van om structureel ’s avonds en in het weekend je laptop open te moeten klappen omdat je je werk tijdens kantoortijden niet afkrijgt? Wil jij je in de vakantie opgedane energie niet weg voelen lopen als de lucht uit een ballon? Kijk dan eens kritisch naar je eigen functioneren en naar het functioneren van je medewerkers. Knikker die ‘waan van de dag’ eruit en neem afscheid van ‘we doen het al jaren zo’.

Ben je ondernemer of manager?

Ben je DGA? Stel je zelf dan eens de volgende vragen: ‘Ben ik druk met ondernemen of ben ik vooral druk met bedrijfsvoering en het aansturen van medewerkers’? Waar ben ik goed in en waar ligt mijn hart? Voel ik me ondernemer of manager? En welke van de twee rollen ligt mij het best? Veel MKB-ondernemers zijn hun bedrijf gestart vanuit hun kwaliteiten en kennis op een bepaald vakgebied. Het leiden van hun bedrijf ‘doen ze er dan maar even bij’. Ze denken dat ze beide rollen kunnen combineren. Maar ik zie in de praktijk dat dit niet aleen ten koste gaat van de gezondheid van de DGA maar ook van de bedrijfsresultaten.

Sluit werkprocessen aan op de realiteit op de werkvloer

Hoe kun je als DGA of manager ervoor zorgen dat ook je medewerkers hun energie behouden na de vakantie? En hoe voorkom je dat zij weer ongemerkt terugglijden in hun waan van de dag die jou vaak extra werk bezorgt? Realiseer je dan dat jij er als leidinggevende bij gebaat bent dat jouw medewerkers iedere dag weer de energie hebben om het beste uit zichzelf te halen om jouw bedrijf succesvol te maken.

Energieke en effectieve medewerkers zijn medewerkers die:

  1.  ​weten wat er van hen verwacht wordt en tot welke resultaten hun inspanningen moeten leiden
  2. de missie en de visie van het bedrijf kennen en het ‘grote geheel’ kennen waar ze eigenlijk aan bijdragen
  3.  zich verbonden voelen met het bedrijf en onderdeel van de totale organisatie
  4.  binnen afgesproken kaders vrijheid krijgen hun werk zelf vorm te geven, in te delen en uit te voeren
  5. individueel en als team gefaciliteerd worden met middelen en kennis om het beste uit zichzelf te halen en bij te dragen aan het succes van jouw bedrijf.

Neem bij de inrichting van processen, de praktijk en de reailiteit op de werkvloer als uitgangspunt. En betrek je medewerkers al in een vroeg stadium bij je plannen. Jij zet als ondernemer de koers uit maar je medewerkers kunnen je vanuit hun expertise helpen om deze koers te vertalen in een effectief werkproces.

Je krijgt nog meer inzicht in jouw persoonlijke effectiviteit als DGA met de Succesvol-Ondernemen-Checklist. Dat kan via de link naast deze blog of Download hem hier.

Ingrid liet mij inzien hoe ik mijn bedrijf voor mij kon laten werken in plaats van andersom.

©Ingrid Bennink
Privacyverklaring

Contact

Het Cornegoor 7
7232 GE Warnsveld
06 534 686 38
info@ingridbennink.nl

Schrijf je in om High Level te ondernemen!