Selecteer een pagina

High Level Ondernemen

Ik wil potentievolle, ambitieuze ondernemers, zoals u, helpen het succes te krijgen dat ze verdienen. Ik ben expert op het gebied van smart, doelgericht en effectief ondernemen. Ik deel graag mijn kennis met u en neem u mee in de geheimen van succesvol ondernemen, zonder gedoe.

Hoe bouw je een bedrijf dat zonder jou werkt?

26 jun 2018

Werken aan je bedrijf, niet erin!

Deze zin ben je vast wel eens tegengekomen. Ik gebruik hem zelf ook regelmatig omdat ik het inhoudelijk een sterke zin vind. Maar weet jij wat hier nu eigenlijk precies mee bedoeld wordt? Ik denk dat iedereen namelijk wel een gevoel of gedachte krijgt bij het lezen van deze zin. Misschien geeft deze zin je het gevoel dat eigenlijk minder hard zou moeten werken of misschien dacht je: ‘Ik moet me beter focussen’ of ‘Ik moet mijn tijd anders besteden’. Ik denk dat ze allemaal kloppen. Maar ik weet ook zeker dat er een diepere, minder voor de hand liggende factor aan ten grondslag ligt. Die factor is de reden waarom dit zo’n gevleugelde uitspraak geworden is en zal voor velen een eye-opener zijn.

Je bedrijf is je leven niet

‘O, nee’? Denk je misschien. En ik denk dat je niet de enige ondernemer bent voor wie het wel zo voelt. Maar wat is een bedrijf dan wel? En wat is het doel van je bedrijf? Eén ding lijkt mij wel heel duidelijk. Het kan nooit de bedoeling zijn dat jij er in krom ligt. Eigenlijk is het heel simpel. Waarom ben jij ondernemer geworden? Welke ambitie heb jij? Omdat je anderen wilt laten delen in datgene wat jij te bieden hebt. Omdat jij iets hebt waarmee je anderen kunt helpen. Omdat je de drive hebt om de wereld een klein beetje leuker en mooier te maken. En wat is dan het eerste wat je doet? Wat is een vereiste om je ambitie te kunnen realiseren? Juist….een bedrijf. Je start een bedrijf. En dit is wat mij betreft de enige bestaansreden van een bedrijf. Ik zou het dan ook als volgt omschrijven:

Een bedrijf is een middel dat ondernemers in staat stelt hun ambities te realiseren.
Het doel van je leven is dus niet om jouw bedrijf te dienen, Het doel van je bedrijf is jouw leven te dienen.

Hoe realiseer je dan zo’n bedrijf?

Als je bedrijf alleen een middel is waarmee jij jouw doelstellingen gaat halen, moet je het ook als middel inrichten. Zie het als een auto die je van A naar B brengt. Je wilt toch een auto die doet waarvoor het bedoeld is en die je in kunt zetten op de manier zoals jij wilt en wanneer jij wilt. Jouw auto is betrouwbaar en een constante factor in jouw toch al hectische leven. Zo moet jouw bedrijf ook functioneren. Je hebt een bedrijf nodig waar je niet naar om hoeft te kijken. Een bedrijf waarop je kunt vertrouwen en dat de constante factor is waardoor jij jouw tijd en energie kunt steken in dingen die voor jou belangrijk zijn (het realiseren van je ambitie, meer bij je gezin zijn, you name it).

Een bedrijf als systeem

Ondernemers die vooral IN hun bedrijf werken, werken niet met het juiste systeem. Zij missen een constante en betrouwbare factor en dat zorgt ervoor dat zij vooral reactief bezig zijn (brandjes blussen, waan van de dag). Terwijl ondernemers die werken AAN hun bedrijf proactief bezig zijn (vanuit regie, grip, de touwtjes in handen).

High Level Ondernemen Concept

En vanuit die gedachte heb ik het High Level Ondernemen Concept ontwikkeld. Een totaalconcept voor ambitieuze ondernemers die effectief, doelgericht en gefocust willen werken aan het realiseren van hun ambities in plaats van hun tijd verdoen met randzaken en ‘bullshittaken’ Om ondernemers te helpen hun eigen stabiele framework te bouwen heb ik de kern van ondernemen samengevat in het ‘Business Essentials Model’ Dit model geeft antwoord op alle ondernemersvraagstukken.

Ik gun jou alle succes van de wereld en ik wil graag dat je AAN je bedrijf gaat werken. Ik help je daar graag bij. Ik hoor graag wat jou op dit moment tegenhoudt om de beste versie van jezelf te zijn of om de beste versie van je bedrijf neer te zetten. Neem gerust contact op of schrijf je in voor het gratis online High Level Ondernemen Programma. Je kunt ook een gratis Expert Strategie Sessie van 30 minuten boeken zodat we op jouw specifieke situatie in kunnen gaan.

Deze blog is geïnspireerd op het boek “de ondernemersmythe’ van Michael E. Gerber

Ingrid liet mij inzien hoe ik mijn bedrijf voor mij kon laten werken in plaats van andersom.

©Ingrid Bennink
Privacyverklaring

Contact

Het Cornegoor 7
7232 GE Warnsveld
06 534 686 38
info@ingridbennink.nl

Schrijf je in om High Level te ondernemen!