Selecteer een pagina

High Level Ondernemen

Ik wil potentievolle, ambitieuze ondernemers, zoals u, helpen het succes te krijgen dat ze verdienen. Ik ben expert op het gebied van smart, doelgericht en effectief ondernemen. Ik deel graag mijn kennis met u en neem u mee in de geheimen van succesvol ondernemen, zonder gedoe.

Goh, dat ik daar zelf niet opgekomen ben!

12 mrt 2018

“Goh, dat ik daar zelf nou niet opgekomen ben”! Dit is een zin die ik regelmatig te horen krijg als ik met ondernemers aan het werk ben en ik ze bewust heb gemaakt van wat er nu daadwerkelijk speelt in hun bedrijf. Als ik ze verbanden heb laten zien die ze eerder niet zagen. Nadat ik ze belangrijke aspecten van hun bedrijf heb laten inzien waar ze eerder blind voor waren. Nadat ik ze een advies gegeven heb waar ze echt wat mee kunnen maar zelf nooit opgekomen waren. Dán zeggen ze vaak deze zin tegen mij. Enerzijds is dat natuurlijk leuk om te horen. Anderzijds zit er ook iets treurigs in. Het bevestigt namelijk maar weer dat veel ondernemers het zichzelf vaak moeilijker maken dan eigenlijk nodig is. En….dat dit hun erg veel tijd kost. Tijd die ze beter kunnen besteden aan het gericht laten groeien van hun bedrijf in plaats van aan regelen, corrigeren en steeds weer aan te lopen tegen al die ‘losse eindjes’.

Wil jij inzicht in en grip op je bedrijf?

Overzicht is de basis voor besluitvorming

Ik denk dat ieder mens behoefte heeft aan een bepaalde mate van inzicht en controle. Dat hij behoefte heeft om te begrijpen wat er om hem heen gebeurt en de regie wil hebben over zijn leven. Het gevoel wil hebben invloed uit te kunnen oefenen op zijn levensomstandigheden. Maar dat is niet voor iedereen eenvoudig in een wereld waarin veranderingen elkaar in hoog tempo opvolgen, geen dag hetzelfde is, en we via (social) media overladen worden met informatie en prikkels. Hoe overzie je dingen dan nog? Als je naar de afbeelding hiernaast kijkt, hoe snel kun jij dan de keuze maken voor links- of rechtsaf? Of blijf je dan maar midden op het kruispunt staan? Hoe krijg je grip op een situatie waarin je overladen wordt met informatie en er een goede beslissing van je verwacht wordt? Hoe kies je als ondernemer de juiste oplossing? Hoe neem je een beslissing die goed is voor jou als ondernemer én voor je bedrijf?

Zo maak je de juiste keuze

Mijn vader zei het lang geleden al tegen mij: “Het leven bestaat uit keuzes maken”. Nou, ik denk dat iedere ondernemer kan beamen dat ondernemen ook uit keuzes maken bestaat. Dus hoe doe je dat dan? Hoe maak je de juiste keuze in een wirwar van informatie? Als deze afbeelding de metafoor is voor de informatie die als input voor besluitvorming dient, kun je je misschien voorstellen waarom deze traag verloopt of waarom het risico op het maken van verkeerde keuzes, reëel aanwezig is. Maar hoe dan wel?  Zorg ervoor dat je informatie verzamelt die relevant en overzichtelijk is. Onderstaande tips helpen je daarbij.

Breng structuur aan in informatie

  1. Kader de informatie. Wat moet je weten om een goede keuze te kunnen maken?
  2. Plaats informatie in de juiste context
  3. Heb oog voor belangrijke details
  4. Scheid hoofd- en bijzaken
  5. Wees alert op de betrouwbaarheid (kwaliteit) van informatie

Als je dit goed doet, kun je zulke verhelderende inzichten krijgen, dat je tegen jezelf zegt: “Goh, dat ik daar niet eerder opgekomen ben”!


Ik leer ondernemers hoe ze meer kunnen bereiken met hun bedrijf door het verbeteren van hun interne organisatie. Omdat ik ondernemers te vaak zie worstelen met problemen die er helemaal niet zouden hoeven te zijn. En omdat ik geloof dat een ondernemer zijn kostbare tijd, geld en energie beter kan stoppen in de corebusiness van zijn bedrijf in plaats van in allerlei randzaken die hem en zijn bedrijf niet verder helpen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrid liet mij inzien hoe ik mijn bedrijf voor mij kon laten werken in plaats van andersom.

©Ingrid Bennink
Privacyverklaring

Contact

Het Cornegoor 7
7232 GE Warnsveld
06 534 686 38
info@ingridbennink.nl

Schrijf je in om High Level te ondernemen!