Selecteer een pagina

Zuiver & Zinvol Zakendoen Inspiratie 

 

5 stappen om het simpel te houden in je organisatie

5 stappen om het simpel te houden in je organisatie

Verzuip jij in alle informatie en prikkels? Word jij als ondernemer soms ook een beetje crazy van al die prikkels en informatie die 24/7 op je af komen? Heb jij (ook) het gevoel dat je soms verzuipt in de enorme hoeveelheid informatie? Hoe bepaal je wat echt...

Lees meer
MKB behaalt groei in de toekomst door slimmer organiseren

MKB behaalt groei in de toekomst door slimmer organiseren

De groei van het MKB moet komen van het optimaliseren van de productiviteit Volgens het 'Jaarbericht 2018 van de Staat van het MKB' speelt het MKB een hoofdrol in het herstel van de arbeidsmarkt en de economische groei in 2017. "Het MKB zorgde voor ruim 80% van de...

Lees meer

Hoe bouw je een bedrijf dat zonder jou werkt?

Werk AAN je bedrijf in plaats van IN je bedrijf. In mijn blog neem ik je mee naar de dieperliggende betekenis van deze zin die voor veel ondernemers een eye-opener zal zijn. En vertel ik je wat er nodig is om AAN je bedrijf te werken.

Lees meer

3 + 1 thema’s waar je als groeiende ondernemer mee te maken krijgt.

De crisis is voorbij en je groeit (hard) met je bedrijf. Hoe leid je dat in goede banen? Dit zijn de drie + een thema’s waar iedere groeiende ondernemer tegen aanloopt. Hier moet je rekening mee houden om je bedrijf in lijn te krijgen met de groei en alle gevolgen die dat heeft voor jouw interne organisatie.

Lees meer

4 tips om oplossingen te kiezen die wél werken

Je bent ondernemer en je bedrijf loopt niet zoals je zou willen. Of je hebt een specifiek probleem waar je vanaf wilt. Maar ondanks dat je allerlei maatregelen en interventies geprobeerd hebt, lukt het je maar niet om het op te lossen. En inmiddels weet je niet meer wat je wel kunt doen. In deze blog vertel ik je de twee cruciale aspecten van effectieve probleemoplossing en geef ik je 4 vragen die je helpen om de juiste maatregelen te kiezen en in te zetten.

Lees meer

Goh, dat ik daar zelf niet opgekomen ben!

5 tips om structuur aan te brengen in een hausse aan informatie en de juiste input te verzamelen om te komen tot goede besluitvorming waar zowel jij als ondernemer, als je bedrijf, beter van worden.

Lees meer

Staat jouw agenda vol met gratis webinars of met opdrachten?

Als ondernemer ben je vast heel druk…..maar levert het ook het gewenste resultaat op? Of doe je juist niets omdat je niet weet waar je moet beginnen? De basisregel voor succes is dat je pas effectief kunt werken aan je bedrijf als je weet waar je met je bedrijf naar toe wilt. Wie ben je, wat doe je, waarom doe je het en hoe doe je het. Jouw persoonlijke verhaal is de basis voor jouw succes als ondernemer. Het bestaansrecht van jouw bedrijf begint bij jou! In deze blog 3 vragen die je meer inzicht geven in de rol van jou als individu in jouw ondernemerschap.

Lees meer

Terug van vakantie en vol energie. Maar hoe houd je het vast?

Het jij het gevoel dat de, in je vakantie opgedane energie, op je werk weer wegloopt als de lucht uit een ballon? Realiseer je dan dat de waan van de dag de meest misleidende tijd- en energieverslinder binnen organisaties is. Deze sluipmoordernaar van effectiviteit maakt dat jij je (te) druk voelt. Wat kun je er tegen doen? Hoe behoud je je energie en haal je het beste uit jezelf, uit je medewerkers en uit je bedrijf?

Lees meer

10 vragen die de basis vormen van jouw succes als ondernemer

Net gestart als ZZP-er? Al langer ondernemer maar ben je niet tevreden over de bedrijfsresultaten? Speciaal voor jou heb ik 10 concrete vragen die jou als ondernemer helpen om het framework te creëren waarmee jij succesvol kunt worden als ondernemer. Nu en in de toekomst.

Lees meer

Heeft u het als ondernemer altijd druk?

Mijn baas heeft geen tijd........... Vorige week was ik bij de 'Week van de Ondernemer' in Utrecht. Na een van de workshops bijgewoond te hebben, raakte ik in gesprek met mijn buurman. Ik vroeg hem wat hij deed en of hij een eigen bedrijf had. Hij antwoordde dat hij...

Lees meer

Ingrid liet mij inzien hoe ik mijn bedrijf voor mij kon laten werken in plaats van andersom.