Selecteer een pagina

High Level Ondernemen

Ik wil potentievolle, ambitieuze ondernemers, zoals u, helpen het succes te krijgen dat ze verdienen. Ik ben expert op het gebied van smart, doelgericht en effectief ondernemen. Ik deel graag mijn kennis met u en neem u mee in de geheimen van succesvol ondernemen, zonder gedoe.

5 stappen om het simpel te houden in je organisatie

22 okt 2018

De sleutel naar ontspannen maar succesvol ondernemen

De sleutel naar ontspannen maar succesvol ondernemen

Verzuip jij in alle informatie en prikkels?

Word jij als ondernemer soms ook een beetje crazy van al die prikkels en informatie die 24/7 op je af komen? Heb jij (ook) het gevoel dat je soms verzuipt in de enorme hoeveelheid informatie? Hoe bepaal je wat echt interessant voor je is of wat voor jou (en/of voor je bedrijf) echt belangrijk is? Hoeveel tijd en energie kost het je eigenlijk? En ik heb het hier niet over de prikkels en informatie die je via jouw smartphone binnenkrijgt. Dat is een verhaal apart en de oplossing is vrij simpel. Zet dat ding uit of leg hem weg. Simple as that. Nee, ik wil het met je hebben over de hoeveelheid prikkels, gebeurtenissen en situaties waar je als ondernemer in je bedrijf dagelijks mee geconfronteerd wordt. En alle zaken die dagelijks jouw aandacht vragen. En dat is ietsje lastiger. Je kunt je bedrijf namelijk niet even uit zetten of weg leggen. Dus hoe kun jij er nu voor zorgen dat jij informatie beter kunt filteren? Zodat jij sneller inzicht krijgt, betere prioriteiten kunt stellen en betere besluiten kunt nemen? Want het is een gegeven dat betere besluiten leiden tot gerichtere acties en effectievere maatregelen. 

Het allerbelangrijkste als je zaken simpel wilt houden is dat je hoofd- van bijzaken scheidt. Dit zijn de 5 stappen:

  1. Prioriteiten stellen. Waar investeer ik mijn tijd, geld en energie in? En waarin dus niet?
  2. Kijk ook naar de context. Ik kijk niet alleen naar de situatie of gebeurtenis, maar bekijk ook in welke context deze plaatsvindt.
  3. Wat zijn de consequenties? Ik maak een inschatting van de mogelijke positieve en negatieve gevolgen van mijn keuze en ik bepaal of ik bereid ben om die te accepteren
  4. Haalbaarheid. Indien de keuze te maken heeft met het realiseren van een doelstelling, maak ik een inschatting in de tijd, geld en energie die het mij gaat kosten om dat doel te realiseren.
  5. Bewuste en weloverwogen besluitvorming. Ik ga iets wel of juist niet doen en ik kan die beslissing aan mijzelf uitleggen en verantwoorden. En voor mij kan een intuïtieve beslissing ook bewust en weloverwogen zijn.

 

 Schep structuur in de chaos

Als ondernemer heb je ook te maken met een economisch klimaat dat steeds onzekerder, grilliger en complexer wordt. Veel ondernemers worden  dagelijks geconfronteerd met kleine gebeurtenissen, grote issues, onverwachte situaties, vragen die van alle kanten en via alle kanalen binnenkomen en allerlei vraagstukken die om een reactie en/of oplossing vragen. Hoe houd je daar grip op? Zodat je het juiste doet in je bedrijf? Te vaak merk ik dat de chaos van ‘buiten’, negatieve consequenties heeft voor het effectief functioneren van de (interne) organisatie. Hierdoor worden ondernemers belemmerd in het realiseren van hun ambities omdat de interne organisatie daardoor ingewikkeld en stroperig wordt. En dat zorgt ervoor dat bedrijven te weinig kunnen focussen op het verzilveren van het potentieel dat ze wel degelijk hebben. En dat vind ik zo ontzettend jammer.

 

Terug naar de kern

Als ondernemer wordt het daarom steeds belangrijker om te weten waar je wel (en dus ook waar je niet) je tijd, geld en energie aan wilt besteden. Want waarom moeilijk doen als het gemakkelijk(er) kan? Om jou te helpen jouw bedrijf op een slimme en simpele manier in te richten en gefocust te werken aan je bedrijfsdoelen, heb ik het Business Essentials Model ontwikkeld. Dit is een model dat jou helpt om hoofd- van bijzaken te onderscheiden en is een waardevolle op organisaties gerichte aanvulling op de 5 bovenstaande stappen.


Ik ben Ingrid Bennink en ik ben businesscoach voor ondernemers die méér uit hun bedrijf willen halen met minder inspanning. Omdat ik ondernemers niet alleen het succes gun, maar ook de tijd en energie om ervan te genieten. Voor hen heb ik het High Level Ondernemen concept en het Business Essentials Model ontwikkeld. Een praktische tools om resultaatgericht en vanuit de kern te ondernemen. zonder gedoe! 

Ingrid liet mij inzien hoe ik mijn bedrijf voor mij kon laten werken in plaats van andersom.

©Ingrid Bennink
Privacyverklaring

Contact

Het Cornegoor 7
7232 GE Warnsveld
06 534 686 38
info@ingridbennink.nl

Schrijf je in om High Level te ondernemen!