Selecteer een pagina

High Level Ondernemen

Ik wil potentievolle, ambitieuze ondernemers, zoals u, helpen het succes te krijgen dat ze verdienen. Ik ben expert op het gebied van smart, doelgericht en effectief ondernemen. Ik deel graag mijn kennis met u en neem u mee in de geheimen van succesvol ondernemen, zonder gedoe.

10 vragen die de basis vormen van jouw succes als ondernemer

11 jul 2017

Vragen die jou verder helpen als ondernemer

 

In deze blog geef ik je 10 cruciale vragen die jou verder helpen in je ondernemerschap. Met de antwoorden op deze vragen formuleer je je eigen unieke, concrete en heldere pitch die tevens de basis vormt van jouw ondernemerschap.
“Ik ben (naam) en ik help (doelgroep) van (probleem/ongewenste situatie) naar (gewenste situatie) zodat (overstijgend doel/resultaat).

 

Wat is de drijfveer van jou en je onderneming?

Wie of wat triggert jou en waarom? Het antwoord op deze vraag is de eerste stap om inzicht te krijgen in jouw doelgroep en visie. Vaak is het een gemene deler waar je gedurende je (werk)leven tegenaan gelopen bent in combinatie met persoonlijke kwaliteiten en drijfveren. Voor mij was dat de bewustwording dat ik binnen diverse bedrijven op organisatorisch niveau heel vaak dezelfde zaken mis had zien gaan. Met een hoop ergernis, onbegrip en/of stress bij medewerkers en managers tot gevolg. Dit in combinatie met mijn organisatietalent en het feit dat ik snel structuur aan kan brengen in chaos, concludeerde ik dat deze zaken ONNODIG misgaan. En dat aan het realiseren en overeind houden van het framework van een bedrijf veel kostbare tijd en energie verspild wordt. Ik weet namelijk hoe soepel een organisatie kan verlopen als je zaken anders definieert, organiseert, communiceert en aanstuurt. Dit was voor mij dé reden om bedrijven en jullie als ZZP- en MKB-ondernemers te willen helpen met het creëren van een effectief framework (de inrichting en vormgeving van jullie bedrijf) waardoor jullie je ambities kunnen realiseren en het beste uit jezelf, je medewerkers en uit je organisatie kunt halen.

Wat zijn jouw verwachtingen van het ondernemerschap?

En ik weet hoe lastig het starten, opbouwen en onderhouden van een bedrijf is. Want toen ik startte was het ondernemerschap voor mij ‘one big black box’. Ik schreef me in bij de KvK zonder een bepaald idee van het ondernemerschap. Ik heb vooral geleerd door te doen. Door fouten te maken, te evalueren, te reflecteren en bij te sturen heb ik leren ondernemen. Juist dat maakt dat ik ondernemers nog beter kan helpen met hun vraagstukken. Daarnaast had ik me ook niet echt gerealiseerd hoe veelomvattend ondernemen eigenlijk is. Want ik ben dan wel heel goed in analyseren, structureren en organiseren maar ik moest ook allerlei andere activiteiten ontplooien die buiten mijn comfortzone lagen. En ik kwam mijzelf daarin soms ook behoorlijk tegen met de nodige frustratie als gevolg. Om daar mee om te kunnen gaan en tegenslagen te kunnen verwerken heb ik gemerkt hoe belangrijk het is dat je jezelf goed kent. Dat je weet hoe je als persoon in elkaar steekt, wat je coping strategieën zijn, wat je kwaliteiten, maar ook wat je valkuilen en je tekortkomingen zijn.

Binnen 15 minuten heb je een bedrijf, maar ben je dan automatisch ook ondernemer?

Voor mijzelf is het antwoord heel duidelijk: “Nee”. En ik denk dat meer ZZP-ers en MKB-ers dit zullen herkennen. Het feit dat een bedrijf niet van de grond komt of dat na een aantal jaren de omzet stagneert komt omdat de kern van hun bedrijf, hun dienstverlening en core-business onvoldoende concreet is. En uit eigen ervaring weet ik dat een onduidelijke dienstverlening lastig in de markt te zetten is. Want waar profileer je jezelf dan precies mee? Welke boodschap draag je uit? Wat probeer je nu eigenlijk vorm te geven? En hoe effectief is netwerken eigenlijk met een ‘vage’, of onvolledige pitch?

Daarom heb ik voor jou een set van 10 vragen samengesteld die jou verder helpen in jouw business, nu en in de toekomst. Want ze helpen jou een stabiele basis onder jouw bedrijf te creëren. En niet alleen in de opstartfase van je bedrijf. Ook als je als langer onderneemt, zijn deze vragen waardevol omdat ze je helpen de focus op jouw bedrijf scherp te houden. Als je de kern van je bedrijf mist, ben je druk met van alles en nog wat maar ga je voorbij aan waar het in je bedrijf werkelijk om draait. Maar welke vragen zijn dat dan? Hoe krijg je inzicht in jezelf als persoon, als ondernemer en in jouw dienstverlening?

10 cruciale ondernemersvragen voor nu en in de toekomst

Vanuit mijn visie en ervaring is ondernemen een mix van persoonlijkheid, werk/levens-ervaring en individuele kwaliteiten. Onduidelijkheid op een van deze thema’s belemmert jou in succesvol ondernemen en zorgt ervoor dat jouw bedrijf niet loopt zoals je zou willen.
Onderstaande vragen helpen je om tot de kern van je bedrijf te komen waarmee je jezelf kunt profileren en de juiste stappen kunt zetten om je eigen succes te organiseren.

  1. Waarom ben je ondernemer? Of waarom wil je ondernemer worden?
  2. Wat is je werkachtergrond, wat heb je daarin ervaren? Kun je een overeenkomst herleiden?
  3. Waarin geloof je? Wat is je overtuiging in je ondernemerschap?
  4. Hoe zit je als persoon in elkaar? Wat zijn je goede en minder goede eigenschappen?
  5. Wat is je talent? Wat doe jij moeiteloos? Waar bewonderen anderen je om?
  6. Wie wil je helpen? Hoe ziet jouw ideale klant eruit? Beschrijf dit zo gedetailleerd mogelijk
  7. Waarmee wil je ze helpen? Welke problemen ervaren zij? Waar liggen zij ’s nachts wakker van?
  8. Wat is jouw werkwijze? Wat is jouw visie/denkmodel achter jouw dienst?
  9. Wat is jouw onderscheidend vermogen? Waarom moeten ze voor jou kiezen?
  10. Wat levert jouw dienst je klant op? Wat is het uiteindelijke resultaat?

“Ik ben (naam) en ik help (doelgroep) van (probleem/ongewenste situatie) naar (gewenste situatie) zodat (overstijgend doel/resultaat).

Wil jij ook succesvol worden als ondernemer? Maar weet je niet waar je moet beginnen? Of loop je op dit moment vast? Plan dan een Succesvol-ondernemen-sessie met mij via ingridbennink.nl onder het kopje ‘direct beginnen’.


Veel ondernemers werken te hard, staan onder enorme druk en/of zijn niet tevreden met hun bedrijf en/of de bedrijfsresultaten. Herkent u dit? Ik help u van stressvol naar succesvol ondernemen door het creëren van het framework dat bijdraagt aan het realiseren van uw ambities. U houdt tijd over voor die activiteiten die u energie geven en die bijdragen aan uw succes. 

Deze blog is in gewijzigde vorm eerder verschenen op www.vrouwen-ondernemen.nl

 

 

 

 

Ingrid liet mij inzien hoe ik mijn bedrijf voor mij kon laten werken in plaats van andersom.